پرسش و پاسخ
پرسش از شما
سلام. دختر ۱۳ ساله دارم که کاهل نماز است.
با این که خانواده مذهبی داریم و پدرش طلبه و همه نماز اول وقت میخوانند.
من این بچه رو با وضو شیر دادم و خیلی مقید به حلال و حرام هستیم.
در کانال مطلبی بود در مورد این که مدیریت رو داخلی بکنید که خودش احساس تکلیف بکنه و نباید با زور و تذکر بچه رو به نماز فراخواند؛ خب اگر به خودش واگذار کنیم و اصلا عین خیالش نباشه که نمازش قضا بشه چی؟ این حدیث که میگه بچه رو به نماز امرکنید چی؟
و این که میگه رزق و روزی توی خونه کم میشه و برکت از خونه میره اگر کسی نماز صبحش قضا بشه و.....
با شنیدن این احادیث سعی میکنم با تذکر و خواهش و تشویق اونو به نماز فرابخونم ولی خیلی هم موفق نیستم و باز اگر بهش چیزی نگم نمازش قضا میشه، برای نماز صبح اگر بخوام بیدارش کنم با اخم و کج خلقی بلند میشه برای همین اغلب صداش نمیکنم.
لطفا راهنماییم کنید.
*پاسخ از ما
لطفا به چند نکته توجه کنید:
شما بحمدالله پایه ریزی معنوی خوبی برای دخترتان داشتهاید. این را به عنوان یک موضوع امید بخش نگاه کنید نه مایه تاسف یا دستمایه سرزنش به دخترتان.
نوجوان دختر بیش از هر آموزش و تکراری از سوی شما، نیاز به یک رابطه عالی و احساسی با شما داره. زمانی مثل شما میشه که شما مهم ترین و جذاب ترین آدم های زندگی اش باشید. حفرههای ارتباطی و اشکالهایی که توی این رابطه هست رو شناسایی و به مرور برطرف کنید.
از کارهای معنوی دیگر هم بهره بگیرید. مثلا یه وقتایی(محدود) از نوجوان بخواهید برای حل یک مشکل دعا کنه یا اگه خودش نسبت به یک موضوع معنوی خاصی مثل توسل یا انس با یک شهید رغبت داشت، از آن به عنوان یک پل برای تقویت در سایر رفتارهای دینی مثل نماز استفاده کنید.
برای ارتباط نوجوان با افراد موثر و معنوی در نزدیکان و آشنایان برنامه ریزی کنید.
انتقادپذیر باشید و با دقت و حوصله به حرف های انتقادی نوجوان تان نسبت به نمازگزاران و متدینان جامعه گوش کنید و سعی کنید پاسخی منطقی و مناسب با درک نوجوان آماده کنید.
از نوجوان نماز یک بزرگسال رو انتظار نداشته باشید که اول وقت و همراه با همه مقدمات و موخرات استحبابی باشه. همین اندازه که نماز بخشی از زندگی ایشون باشه فعلا کفایت می کند.
حواس شما به راهزنان معنوی باشد. دوستان ناباب، چتهایی که در فضای مجازی انجام میشه، کتابهایی که مطالعه کرده، شبهاتی که جواب شان را دریافت نکرده یا تسویه حساب احساسی با والدین مذهبی به خاطر اشتباهاتی که دارند، یا وجود افراد بی نماز در فامیل که به ظاهر موفقیتهایی دارند(الگوهای متضاد)، می تونند از این راهزنان باشند.
به همه نیازهای نوجوان تان توجه کنید مثل نیاز به موفقیت، نیاز به تفریح، نیاز به توجه و ... وقتی حواس شما به همه نیازهای نوجوان باشه، نوجوان هم قدردان این خانواده خواهد بود و تلاش خودش رو برای حفظ چنین مجموعه و ارزشهای آن را دو چندان خواهد کرد.
کانال تخصصی همراهان نوجوان
@eakhavi
@moshaveremava
- بازدید: 0