سردار پشت تریبون
مروری بر جملات قصار حاج قاسم سلیمانی
به انتخاب غلامرضا غضنفری/مجله خانه خوبان شماره 127
بعضیها در ولایی بودن نمره 10 میگیرند و بعضیها هم نمره 7 میگیرند. اگر کسی که در ولایی بودن نمره 10 دارد را طرد کنیم، نمره او به زیر 7 میرود و مردود میشود. کسی را که در ولایی بودن نمره 7 دارد، باید تحویل بگیریم و دستش را بگیریم که نمره او به 10 برسد و قبول بشود.
*
فتنه مثل تاریکی است؛ اگر با حکمت و دقت عمل نشود، خودزنی میشود یا خودیزنی.
*
حیات دینی، سیاسی و اجتماعی عالم اسلام، منوط به مسجد است. تربیت مدافع فرهنگی، ایثارگر و فداکار در دولتها و ساختارهای دولتی محقق نمیشود بلکه در مسجد محقق میشود.
*
اگر میخواهیم در ساختار نظام مقدس جمهوری اسلامی اثرگذار شویم، باید از خودمان عبور کنیم؛ اگر عبور کردیم، مانند شهدا میشویم.
*
اگر از من تعریف کردند و گفتند «مالک اشتر» و من باورم شد، سقوط میکنم اما اگر در درون خودم ذلیل شدم، خداوند مرا بزرگ میگرداند.
*
این انقلاب اینقدر تلاطم و سختی دارد که یک روزی شهدا آرزو میکنند زنده شودند و برای دفاع از این انقلاب، دوباره شهید شوند.
*
من با تجربه میگویم به آن اندازه میزان فرصتی که در بحرانها وجود دارد، در خود فرصتها نیست اما شرطش این است که نترسید و نترسانید.
*
من دیدم روزی کسی با تز انقلابی، در همین سپاه تهران، به صورت همت سیلی زد. امروز همان آدم مزدور آمریکا، در آمریکا بر علیه ایران جاسوسی میکند. اگر بنیان اعتقادی کسی ضعیف بود، به اینجا میرسد.
*
هر جامعهای که از انسانهای فداکار تخلیه شد، آن جامعه شکست میخورد و هر موقع، دو عنصر رهبریِ پاک و منزه و انسانهای فداکار کنار هم باشند، آن جامعه، شکستناپذیر خواهد بود.
*
اگر هزاران سال بگذرد، هیچکس نمیتواند انکار کند که پر افتخارترین، مطهرترین صحنة قابل افتخار که میتوان آن را معرف شیعه و اسلام نامید، دفاع مقدس است و این عجیب است که یک جنگ، معرف یک مذهب شود.
*
باید از امام امروز جامعه ما، مقام معظم رهبری یاد بگیریم که چگونه به جنگ نگاه میکند. بیشترین کتابهایی که ایشان میخوانند و از آنها تقدیر میکنند، مربوط به آثار دفاع مقدس است. چرا؟ چون اثر تربیتی آن، فوقالعاده بالاست.
*
توصیه من به شما جوانان این است که ضمن اینکه شهیدشناسی و معرفتشناسی را انجام میدهید، کاری کنید که شهدا نصبالعین و جزئی از وجودتان شوند. همانگونه که در زندگی، با بعضی از دوستان خود رفیق و ندار هستید، از بین شهدا نیز یکی را انتخاب کنید و با او رفیق و بهاصطلاح ندار شوید.
*
درست است که مناطق جنگی و جبهههای جنگ تحمیلی برای ما ارزشمند است اما خالقان این جبههها در کنار ما و در گلزار شهدا قرار دارند. باید راهیان نور را به سمت نور که وجود ملموسی دارند، هدایت کرد.
*
تا وقتی کسی شهید نباشد، شهید نمیشود. شرط شهید شدن، شهید بودن است. اگر امروز کسی را دیدید که بوی شهید از کلام، رفتار و اخلاق او استشمام شد، بدانید او شهید خواهد شد.
*
بعضی از غمها و غصهها برای انسان، در واقع سرمایه هستند؛ سرمایة بزرگی هم هستند. اگر روزی این غمها و غصهها در ما کمرنگ شد، آن روز باید به خودمان شک کنیم. و آن، غم شهیدانمان هست.
*
تفاوت دوران جبهه با زمان حاضر، این است که آن زمان، دنیا پشت سر دین حرکت میکرد و امروز دنیا از دین سبقت گرفته است.
*
اینکه یک مادر شهید در شهر ما و در خیابان و کوچه ماست، سبب دفع بلا و مایه رحمت و برکت است و این امر، کمتر مورد توجه قرار میگیرد.
*
بعضی وقتها انسان به دوستی میرسد، التماس میکند که دعا کنید شهید بشوم. عموما ما تعارف میکنیم و میگوییم: نه، خدا شما را حفظ کند، شما ضروری هستید. دعا برای شهادت، دعای عظیم است که نباید ما نسبت به یکدیگر، از آن غافل شویم.
*
من معتقدم هر ایرانی باید در خانة خود، عکس یک شهید داشته باشد و حس تعلق به شهید نباید در یک محدوده مشخص به نام خانواده شهید باقی بماند. اگر در ادارهای دولتی یا خصوصی عکسی از شهید نباشد، این بیمعرفتی است.
*
جان من بهعنوان سربازی کوچک، چه ارزشی دارد که دشمن، تهدید به ترور میکند. با این تهدیدات، رعب بر ما حاکم نمیشود. این تهدید نیست، کمک به شوقی است برای فرزندی که از مادر دور افتاده است.
*
ما در عالم اسلامی، سه نوع مسجد داریم. در کشور ما نیز هر سه نوع وجود دارد؛ مسجدی است که آگاهسازی و تربیت میکند؛ یک مسجد دیگر، ایجاد روح بیتوجهی و بیانگیزگی در جامعه است. سومین نوع مسجد، همچون ماشین است و ائمه تکفیری بر آن سوارند.
*
اینکه مدام در جامعه بگوییم: او بیحجاب و این باحجاب است یا این اصلاحطلب و آن اصولگراست، پس چه کسی میماند؟ چه کسی را میخواهید حفظ کنید؟ اینطور که نمیشود انقلاب و جمهوری اسلامی را حفظ کنیم. این که اثرگذاری بر جامعه نمیشود.
*
من خیلی وقتها حسرت میخورم که چرا باید جمعهای ما منحصر به خود ماها باشد. حسرت میخورم از این که کسانی یا خجالت میکشند یا به دلیل ظواهر متفاوتشان با ما یا هر چیز دیگری، از این جمعها فاصله میگیرند.
- بازدید: 0